Search
Close this search box.

Raunistulan silta

Turku on vihdoinkin saamassa kipeästi kaivatun kevyen liikenteen sillan Raunistulan ja Nummenrannan välille. Nykyinen reitti rautatiesillan yhteydessä on epämiellyttävän kapea ja huonon talvikunnossapidon takia usein myös vaarallinen kulkea.

Uuden sillan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2022 lopulla ja arvioitu valmistumisaika vuoden 2023 loppuun mennessä.

Parempia kulkuyhteyksiä kaikille

Uusi silta mahdollistaa sujuvan työ- ja koulumatkaliikenteen Raunistulan suunnalta esimerkiksi korkeakouluihin, Kupittaalle ja Tyksiin. Korkeat polttoaineen hinnat tulevat luultavasti myös lisäämään kiinnostusta pyöräilyyn ja kävelyyn.

Kuuden metrin hyötyleveyden ansiosta uusi silta on turvallinen ylittää myös tavarapyörillä, rollaattoreilla tai pyörätuoleilla. Jyrkkää nousua ei tarvitse enää pelätä ja oikea kevyelle liikenteelle suunniteltu silta mahdollistaa myös kunnollisen talvikunnossapidon.

Alunperin ehdolla oli kolme eri paikkaa sillalle, mutta nyt valittu vaihtoehto välillä Beaanipolku – Konsankuja on looginen nykyisen reitin käyttäjille ja se toteutetaan yhdessä KUTU eli rautatiesillan uudistamishankkeen kanssa.

Sillan hinnaksi on arvioitu 7,38 miljoonaa euroa alkuperäisen parin miljoonan sijasta. Traficom on myöntänyt sillan rakentamiseen investointiavustusta 3,212 miljoonaa euroa.

Ehtona avustuksen saamiselle on muun muassa hankkeen valmistuminen sekä se, että loppuraportointi maksatushakemuksineen on toimitettavissa Traficomille 31.10.2023 mennessä. Eli voimme elätellä toivoa että silta valmistuisi ajallaan!

Raunistulan sillan työmaa aloitettiin sulkemalla kevyenliikenteen väylä.
18.3.2022: Työmaa aloitetaan luonnollisesti sulkemalla kevyenliikenteen väylä turvallisesti pari viikkoa ennen kuin varsinaiset työt alkavat.

Päivitämme juttua tarvittaessa. Kartta: Google Maps.


Raunistulan silta ja pyörätie, hankesuunnitelma (Raunistula ja Nummi):

https://ah.turku.fi/kylk/2022/0301005x/4578944.htm

Kupittaa-Turku ratahanke:

https://vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke

https://www.turku.fi/kupittaa-turku-ratahanke

https://www.facebook.com/KupittaaTurkuratahanke

Uutisia:

Budjetti paisui (Turun Sanomat 7.3.2022): https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000008665063.html

Kiinnostaako Turpon toiminta? Liity jäseneksi!

Jäsenmaksu vuodelle 2022 on 20 euroa. Jos pankkitilisi kestävyys joutuu jäsenmaksusta kohtuuttomalle koetukselle, voit maksaa alennetun jäsenmaksun 12 euroa. 12 euron maksun voivat maksaa työttömät, opiskelijat, eläkeläiset ja muuten vähävaraiset. Kannatusjäsenmaksu on 50 euroa.