Search
Close this search box.
luminen ja auraamaton tie johon on pysäköity maastopyörä

Pyöräilyagentit keräävät kaupungille tietoa

Turun Kaupunki aloittaa yhdessä Turpon kanssa pyöräagenttitoiminnan. Agentit keräävät tietoa ja raportoivat Pin Bike -sovelluksen avulla. Agenttitoiminta on vapaaehtoista ja saatujen tietojen avulla on tarkoitus kehittää Turun pyöräilyolosuhteita.

Agenttitoiminta aloitetaan helmikuussa ja se kestää vuoden 2024 loppuun asti. Pyöräilyagenttikokeilu toteutetaan osana EU-rahoitteista SCALE-UP hanketta.

Pyöräilyn agentiksi voi päästä liittymällä Turun polkupyöräilijöiden jäseneksi ja ilmoittautumalla mukaan agenttitoimintaan.

  • Pyöräagenttitoiminnan avulla halutaan muodostaa kaupunginlaajuista kokonaiskuvaa pyöräilyn olosuhteista.
  • Agentit raportoivat kentältä applikaation avulla, johon voi lisätä valokuvan ja paikkamerkinnän kartalle.
  • Raportoinnin kohteina esimerkiksi valaistus, pyöräpysäköinnin tarpeet ja ajoradoille kurkottavat oksat. Vapaa palaute mahdollista.
  • Agenttien tarvitsee vain asentaa applikaatio puhelimeensa, ei ”hardware” -asennuksia.
  • Applikaatio mahdollistaa molemminpuolisen vuorovaikutuksen kaupungin ja agenttien välillä. Kaupunki voi esimerkiksi asettaa agenteille tehtäviä, vaikkapa asuinalueelta raportointi, josta tietoja ei ole kertynyt.
  • Agentit keräävät raportoinnista ja tehtävien suorittamisesta pisteitä. Agentit voivat saada rahanarvoisia etuja, kuten lahjakortteja tai Föllärin käyttöön vuodeksi.
  • Agentit saavat lisäksi katsauksia, joissa kerrotaan mitä datalla on tehty ja miten se voi vaikuttaa olosuhteiden kehitykseen. Katsausten yhteyteen voidaan lisätä tehtäväpaketteja suoritettavaksi seuraavalle jaksolle.
  • Agentit voivat myös antaa palautetta omasta agenttitoiminnastaan ja siitä miten sitä voisi edelleen kehittää.

Kiinnostaako Turpon toiminta? Liity jäseneksi!

Jäsenmaksu vuodelle 2022 on 20 euroa. Jos pankkitilisi kestävyys joutuu jäsenmaksusta kohtuuttomalle koetukselle, voit maksaa alennetun jäsenmaksun 12 euroa. 12 euron maksun voivat maksaa työttömät, opiskelijat, eläkeläiset ja muuten vähävaraiset. Kannatusjäsenmaksu on 50 euroa.